Абсурдността на всяка война в 21 век е очевидна за всеки

...
Абсурдността на всяка война в 21 век е очевидна за всеки
Коментари Харесай

13-годишният Омран от Газа: Не е честно, децата не са виновни за тази война

Абсурдността на всяка война в 21 век е явна за всеки естествен човек.

Във всяка война естествените и почтени хора умират поради малцинството крайни, инфектирани от езика на омразата.

След единствено една година, откогато се е завърнал в родната си Газа от Обединеното кралство, 13-годишният Омран Абу Аси се сблъсква с действителностите на войната.

Бягайки от израелските въздушни удари, притежателят на английския паспорт и фамилията му неотдавна са се открили в южния град Хан Юнис в Газа дружно със стотици хиляди други евакуирани, предава БТВ.

„ Децата си играят, бомбите избухват. Има самолети от горната страна, които могат да ни бомбардират всеки миг. Не е безвредно. Не е почтено. Мъчно ми е за децата. Те не са отговорни за тази война. Никой не е отговорен. Не е почтено това да се случва. Не би трябвало да се случва “, изяснява момчето.

Оман Абу Аси споделя, че преместването му е било „ стресиращо за всички “ и се надява, че границите на град Рафа в южната част на Газа ще се отворят, което ще разреши на него и фамилията му да се реалокират в Египет.

„ Войната в действителност засегна Газа по ужасяващ метод. Домовете са разрушени. Хората спят по улиците. Можете да видите отломки съвсем на всички места, където отидете. Наистина е извънредно. Има пожари и пушек, накъдето и да погледнете. Навсякъде има пясък. Това е като военна зона “, споделя момчето.

Преди няколко дни Израел прикани жителите на Газа да се изтеглят на юг. В линията Газа живеят повече от 2 милиона души. Групировката „ Хамас “, която ръководи този регион, споделя на хората да пренебрегват посланието на Израел и да останат по домовете си.

Проблемът е обаче, че в Газа изискванията за живот се утежняват, защото броят на смъртните случаи от израелските въздушни удари нараства. Телата се съхраняват в камиони с фризери за сладолед, тъй като преместването им в лечебни заведения се счита за прекомерно рисковано, а гробищата към този момент са цялостни.

Израел продължава да бомбардира Газа в отговор на убийството на 1300 евреи при навлизането на бойци на „ Хамас “ в гранични израелски градове на 7 октомври.

Властите в Газа оповестяват, че минимум 2670 души са били убити до момента от ответните удари на Израел, като една четвърт от тях са деца. Около 10 000 са ранени. Други 1000 души са в неопределеност и се счита, че са останали под руините.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР